Skip to main content
Smokey pulled-chickenbowl met chipotle
Smokey pulled-chickenbowl met chipotle

Smokey pulled-chickenbowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika

4.2
(228)

Nieuw ingrediënt in je box! Chipotle-pasta is een pikante, rokerige smaakversterker gemaakt van gemalen chipotle pepers. Perfect voor sauzen en marinades en zorgen voor een Mexicaanse kick in elk gerecht!

Labels:
Calorie Smart
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

10 gram

Chipotle-pasta

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

2 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2922 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten77.9 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29.8 g
Zout1.5 g
Potassium273 mg
Calcium26.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Bereid de bouillon.
Kip bereiden
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de pulled chicken, tomatenpuree, bouillon, chipotle-pasta (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en suiker toe. Meng goed en laat 3 - 4 minuten sudderen.
Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander grof.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kleine kom de tomaat met de extra vierge olijfolie, de helft van de koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden.
  • Leg de pulled chicken en de tomatensalsa erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurt en garneer met de overige koriander.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders