Dit gerecht is gebaseerd op Sabich: een ultiem streetfoodgerecht. Origineel wordt het met gepekelde mango (amba) geserveerd - deze HelloFresh variant maak je met onze eigen mangochutney.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Ei
50 gram
Gesneden rode kool
½ stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
20 gram
Hummus
40 gram
Mangochutney
20 gram
Tahin
½ el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout en laat intrekken tot je gaat bakken.
Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de aubergineplakken 6 - 8 minuten per kant (zie Tip). Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.
Tip: Maak je dit gerecht voor veel eters? Gebruik dan meerdere koekenpannen.
Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.
Bak de pita's 3 - 5 minuten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.
Serveer de tomatenblokjes, rodekool, tahin, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes.
Laat iedereen zijn eigen pita samenstellen.
Tip: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.