Volkoren pita met gegrilde aubergine, ei en hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pita met gegrilde aubergine, ei en hummus

Volkoren pita met gegrilde aubergine, ei en hummus

met tahin en mangochutney

Dit gerecht is gebaseerd op Sabich: een ultiem streetfoodgerecht. Origineel wordt het met gepekelde mango (amba) geserveerd - deze HelloFresh variant maak je met onze eigen mangochutney.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Gesneden rode kool

½ stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

20 gram

Hummus

40 gram

Mangochutney

20 gram

Tahin

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)815 kcal
Energie (kJ)3409 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers32 g
Vezels15.1 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout en laat intrekken tot je gaat bakken.

Aubergine bakken
2

Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de aubergineplakken 6 - 8 minuten per kant (zie Tip). Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Maak je dit gerecht voor veel eters? Gebruik dan meerdere koekenpannen.

Rodekool mengen
3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Snijden
4

Bak de pita's 3 - 5 minuten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

Kommetjes vullen
5

Serveer de tomatenblokjes, rodekool, tahin, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes.

Serveren
6

Laat iedereen zijn eigen pita samenstellen.

Tip: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.