Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten

Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten

Au chèvre frais

Deze Italiaanse pasta met pompoen is heerlijk zoet en kruidig. Daarnaast combineren hazelnoten, pompoen en frisse zure geitenkaas erg goed. Kortom, een rijke combinatie van diverse smaken. De tijm maakt het af door aan het gerecht een kruidige toon te geven!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

200 gram

Pompoenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

5 takje(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2481 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer of blender

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn en hak de hazelnoten fijn.

2

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, tijm en 50 ml water per persoon toe en stoof, afgedekt 5 - 8 minuten op middelhoog vuur.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een hoge kom of blender de pompoen met de helft van zowel de bieslook, geitenkaas en de helft van de hazelnoten en pureer tot een gladde crème. Voeg naar smaak kookvocht van de pasta en peper en zout toe.

5

Verdeel de pasta en pompoencrème over de borden en garneer met de overige geitenkaas, hazelnoten en de bieslook.