Skip to main content
Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten
Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten

Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten

Au chèvre frais

3.0
(1K)

Deze Italiaanse pasta met pompoen is heerlijk zoet en kruidig. Daarnaast combineren hazelnoten, pompoen en frisse zure geitenkaas erg goed. Kortom, een rijke combinatie van diverse smaken. De tijm maakt het af door aan het gerecht een kruidige toon te geven!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

200 gram

Pompoenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

5 takje(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2481 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten67 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer of blender

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn en hak de hazelnoten fijn.

2

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, tijm en 50 ml water per persoon toe en stoof, afgedekt 5 - 8 minuten op middelhoog vuur.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een hoge kom of blender de pompoen met de helft van zowel de bieslook, geitenkaas en de helft van de hazelnoten en pureer tot een gladde crème. Voeg naar smaak kookvocht van de pasta en peper en zout toe.

5

Verdeel de pasta en pompoencrème over de borden en garneer met de overige geitenkaas, hazelnoten en de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders