Deze Italiaanse pasta met pompoen is heerlijk zoet en kruidig. Daarnaast combineren hazelnoten, pompoen en frisse zure geitenkaas erg goed. Kortom, een rijke combinatie van diverse smaken. De tijm maakt het af door aan het gerecht een kruidige toon te geven!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
200 gram
Pompoenblokjes
1 tl
Gedroogde tijm
5 takje(s)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn en hak de hazelnoten fijn.
Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, tijm en 50 ml water per persoon toe en stoof, afgedekt 5 - 8 minuten op middelhoog vuur.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een hoge kom of blender de pompoen met de helft van zowel de bieslook, geitenkaas en de helft van de hazelnoten en pureer tot een gladde crème. Voeg naar smaak kookvocht van de pasta en peper en zout toe.
Verdeel de pasta en pompoencrème over de borden en garneer met de overige geitenkaas, hazelnoten en de bieslook.