Skip to main content
Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje
Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

Accompagné d’un pain aux raisins et aux noix

De peen en venkel in deze soep zorgen voor een zoete anijsachtige smaak. De kruidige topping van aubergine zorgt voor wat tegengewicht in smaak. Voeg pompoenpitten toe voor een lekkere bite en crème fraîche voor een frisse twist. Eet samen met het rozijnenbroodje of dip deze lekker in de soep!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Aubergine

1.5 tl

Kerriepoeder

1 stuk(s)

Bruin broodje

10 gram

Pompoenpitten

2 takje(s)

Verse koriander

2 el

Biologische crème fraîche

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)585 kcal
Energie (kJ)2448 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten51 g
Vezels16 g
Eiwitten17 g

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook en verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de peen in plakken en de aubergine in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de rode peper, ⅔ van de currykruiden en de helft van de gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de venkel en peen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 15 minuten op middelmatig vuur.

3

Bak het rozijnbroodje 5 - 7 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de aubergine, overige gember en overige currykruiden 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de pompoenpitten toe en bewaar apart.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Gebruik eventueel het overige water om de soep iets dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over soepkommen. Verdeel de auberginetopping erover en garneer met de crème fraîche en korianderblaadjes. Serveer de venkel-peensoep met het rozijnbroodje

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine
Orzo met 1001-kruiden-gehakt

Orzo met 1001-kruiden-gehakt

met pecorino, mascarpone, champignons en prei
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, saus van ui en bieslook
Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

met verse kruiden, pinda's en knapperige groenten
Kabeljauw in ponzu-botersaus

Kabeljauw in ponzu-botersaus

met sweet-chilistoemp, amchoi en courgette
Bowl met steak en teriyaki-aubergine

Bowl met steak en teriyaki-aubergine

met rijst, wortelsalade en gomasio
Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

met courgette, champignons en cashewnoten
Zalmfilet met frisse couscous

Zalmfilet met frisse couscous

met appelsienmayo, Afrikaanse kruidenmix en veldsla
Zoet-pikante zalm met rijstnoedels

Zoet-pikante zalm met rijstnoedels

met groenten en furikake
Sweet & sticky biefstukreepjes

Sweet & sticky biefstukreepjes

met rijst, paksoi, radijs en koriander
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pikante groene saus
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en appelsienmayo
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering
Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

in zwarteknoflooksaus met pikante honingpinda's
Sticky piri piri zalm met wortellinten

Sticky piri piri zalm met wortellinten

met parelcouscous en korianderdressing
Biefstukreepjes met noedels

Biefstukreepjes met noedels

met gemberdressing, groenten en gefrituurde uitjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes