Skip to main content
Aardpeer-courgettesoep met za'atar flatbread
Aardpeer-courgettesoep met za'atar flatbread

Aardpeer-courgettesoep met za'atar flatbread

met geroosterde harissa kikkererwten

4.1
(288)

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Citroen

15 gram

Harissa

1 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Ras el hanout

20 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3073 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels16.1 g
Eiwitten20.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Vergiet
Soeppan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Was of schil de aardpeer en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de courgette in blokjes van 2 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, aardpeer en courgette toe en bak 4 - 5 minuten. 
  • Dep ondertussen de kikkererwten droog met keukenpapier. 
  • Meng de kikkererwten in een ovenschaal met de harissa en de ras el hanout. Roer goed door en bak 12 - 15 minuten in de oven. 
Flatbread bakken
3
  • Voeg de bouillon toe aan de soeppot en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 - 15 minuten afgedekt zachtjes koken.
  • Meng in een kleine kom de za'atar met 1 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met zout.
  • Bestrijk 1 Libanees flatbread per persoon met de za'atarolie en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de flatbreads 2 - 3 minuten mee in de oven met de kikkererwten.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Verdeel de kikkererwten over de kommen en garneer met 1 el labne per persoon.
  • Snijd de flatbreads in stukken. Serveer de flatbreads en de overige citroenpartjes bij de soep.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders