HelloFresh
topBanner
Vietnamese Pho met gebakken portobello

Vietnamese Pho met gebakken portobello

met garnalen als extra

Vis als extra
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSchaaldierenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Steranijs

½ tl

Gemalen kaneel

1 stuks

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

2 el

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuks

Paprika

4 stuks

Bosui

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Limoen

2 stuks

Portobello

1 stuks

Ui

140 g

Brede rijstnoedels

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

15 g

Munt, koriander en Thais basilicum

20 g

Pinda's

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout9.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote pan
Kleine kom
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een droge soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de steranijs en kaneel toe aan de pan en verhit 3 - 4 minuten tot de aroma's vrijkomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de helft van de knoflook en de gember toe en fruit 1 - 2 minuten.

2

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de bouillon 25 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper fijn op dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

3

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1-2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7-8 minuten, of totdat de sappen van de portobello vrijkomen. Blus met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en laat op laag vuur nog 4-5 minuten staan.

4

Haal de gember en steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur nog 4-6 minuten koken. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.

5

Snijd intussen ook de verse kruiden fijn. Voeg als laatste de portobello, ui en garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog 1/2 minuut. 

6

Schenk de pho in de kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, portobello, verse kruiden en pinda's.