Skip to main content
Vegetarische hamburger op briochebroodje met champignons
Vegetarische hamburger op briochebroodje met champignons

Vegetarische hamburger op briochebroodje met champignons

met patatjes en rucola-komkommersalade

4.1
(48)

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne textuur.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Le Burger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Selderij, Ei, Haver, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Rogge)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4087 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten58.1 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten83.8 g
waarvan suikers15 g
Vezels18.1 g
Eiwitten25 g
Zout2.7 g
Potassium496.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Dep de aardappelwedges droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de aardappelwedges met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Salade maken
2
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Maak in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren de rucola, veldsla en komkommer door de dressing in de saladekom.
Champignons bakken
3
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in schijfjes.
  • Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet te veel afkoelen.
  • Verhit de overige boter in een andere pan op midelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 3 minuten per kant.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise.
  • Beleg elk broodje met 1 vegetarische burger en de helft van de gebakken groenten.
  • Serveer de burger met de patatjes en de salade.
  • Serveer de overige gebakken groenten en honingmayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders