Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Varkenshaasmedaillon

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

2.5 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)415 kcal
Energie (kJ)1736 kJ
Vetten17.1 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten55.4 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels10.1 g
Eiwitten9.2 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof.

Saus maken
3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Voeg 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn, 1 tl suiker per persoon toe en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bereiden
4

Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasmedaillons 3 - 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!). Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie TIP). Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van romige aardappelpuree, voeg dan roomboter toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat? Dit is meer dan 100% van de ADH. Daarnaast bevat het meer dan de aanbeveling voor vitamine C, voornamelijk uit de cherrytomaten en.. ZIE FUN FACTS