Skip to main content
Varkenshaas met frisse citroendressing
Varkenshaas met frisse citroendressing

Varkenshaas met frisse citroendressing

met patatjes uit de oven en sperziebonen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

2.5 gram

Verse tijm

250 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kJ)2581 kJ
Energie (kcal)617 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels17.5 g
Eiwitten33.3 g
Zout0.9 g
Potassium60 mg
Calcium4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en meng met de tijm en 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, wat onder andere belangrijk is voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een laagje water aan de kook in een sauteerpan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit in een kleine kom. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 - 8 minuten. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af in een vergiet en spoel met koud water.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Bewaar apart.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in de sauteerpan uit stap 2 en bak de ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of tot de boontjes beetgaar zijn en de ui zacht is. Haal de sauteerpan van het vuur en meng 1 el citroendressing per persoon door de ui en boontjes.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in reepjes en meng de eventueel vrijgekomen sappen van het vlees met de citroendressing. Verdeel de varkenshaas, patatjes en sperziebonen over de borden. Garneer de varkenshaas met de overige citroendressing (zie Tip).

Tip: Houd je van de frisse toets van citroenrasp? Garneer het gerecht dan met het overige citroenrasp naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen
Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Met gigli, een pastasoort die oorspronkelijk uit Florence komt
Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Un vrai régal !
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Orzo-risotto met kabeljauw

Orzo-risotto met kabeljauw

Met spekjes, citroen en tijm
Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Avec des lardons, du citron et du thym
Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Met lauwwarme salade van krieltjes, peultjes en linzen
Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Avec des haricots rouges, des olives et du citron
Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Met veldsla en hazelnoten
Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Met tomaat, citroen en basilicum
Gevulde pita met geroosterde aubergine

Gevulde pita met geroosterde aubergine

Met gekookt ei, salade en tahinsaus
Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Met tomaat, feta en spiegelei
Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Met aardpeer en krieltjes
Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Met verse kruiden, olijven en kappertjes
Krokante witvis met pesto-gnocchi

Krokante witvis met pesto-gnocchi

Met havermout, courgette en citroen
Gebakken kabeljauw met ratatouille

Gebakken kabeljauw met ratatouille

Met gremolata en olijvenbrood
Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Met gebakken krieltjes en snijbonen
Kip piccata met groene asperges en linguine

Kip piccata met groene asperges en linguine

Een Italiaans gerecht met kappertjes, citroen en peterselie
Zomerse gnocchi met merguezworst

Zomerse gnocchi met merguezworst

Met citroen-ricottasaus, courgette en mini-romatomaten
Pastasalade met avocado en ricotta

Pastasalade met avocado en ricotta

Met citroen en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes