HelloFresh
topBanner
Turkse pide met rundermerguez

Turkse pide met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje

Lees meer

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:Lekker snel
Allergenen:EiTree NutsMilch (enthält Rohmilch)Glutenbevattende granenNotenSesamzaadSojaMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Rode ui

⅔ stuks

Komkommer

½ kuipje

IJsbergsla

2 stuks

Rundermerguezworstje

2 stuks

Turkse pide

(BevatEi, Tree Nuts, Milch (enthält Rohmilch), Glutenbevattende granen, Noten, Sesamzaad, Soja)

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

50 g

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3862 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels5 g
Eiwitten44 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken onder koud water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ijsbergsla in repen.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Keer af en toe om. Snijd de worst vervolgens in de lengte doormidden. Bak de Turkse pide 4 - 6 minuten in de oven.

3

Verhit een kleine koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak 1tl Midden-Oosterse kruiden per persoon, tot ze beginnen te geuren. Meng daarna de kruiden in een kleine kom met de aioli en breng op smaak met peper en zout.Pel de eieren, snijd in parten en bestrooi met wat peper en zout. Meng in een saladekom de ijsbergsla, rode ui en komkommer met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

4

Snijd de Turkse pide open en smeer in met een deel van de gekruide aioli. Vul het broodje met een deel van de salade, de helft van de eiparten en de gesneden rundermerguez.Leg de rest van de eiparten mooi op de salade, en serveer bij de broodjes.