.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
4 stuk(s)
Perssinaasappel
2 stuk(s)
Speculaasmuffin
(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), NotenKan bevattenSesam)200 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))180 gram
Mascarpone
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Speculaasstukjes
(BevatGlutenbevattende granen)2 el
Suiker
Rasp de schil van de sinaasappelen en bewaar apart. Pers de helft van de sinaasappelen uit en vang het sap op in een diep bord. Snijd de andere helft in dunne plakken en snijd de schil eraf.
Snijd de muffin in dunne plakken. Leg de muffinplakken in het diepe bord met sinaasappelsap en zorg dat alle plakken goed doordrenkt zijn met het sap.
Meng de mascarpone in een grote kom met 1/2 el suiker per persoon en 1 tl sinaasappelrasp per persoon.Klop in een andere kom de slagroom stijf. De slagroom is stijf genoeg als de slagroom er niet uitvalt als de kom ondersteboven wordt gehouden.Voeg daarna de slagroom toe aan de mascarpone. Meng goed met een garde tot een gladde massa - zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
Leg een plakje muffin in een klein breed glas. Het zou kunnen dat je een beetje moet scheuren en passen om een goed laagje te maken.Bedek daarna met een laagje mascarponecrème en een sinaasappelplakje.Herhaal deze handelingen en sluit af met een laagje mascarponecrème.Snijd de speculaasbrokken grof en strooi deze als laatste over de trifle voor een crunchy finishing touch!