HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTrifle Met Sinaasappel En Speculaas
topBanner
Trifle met sinaasappel en speculaas

Trifle met sinaasappel en speculaas

met mascarponecrème

Lees meer
Allergenen:Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Handsinaasappel

1 stuk(s)

Speculaasmuffin

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

90 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Speculaasstukjes

(BevatGluten, TarweKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3197 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3197 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten63.0 g
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd33.0 g
waarvan verzadigd33.0 g
Koolhydraten40 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers28.5 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels5.28 g
Vezels5.28 g
Eiwitten7 g
Eiwitten7 g
Zout0.5 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Diep bord
Rasp
Kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Rasp de schil van de sinaasappelen en bewaar apart.
  • Pers de helft van de sinaasappelen uit en vang het sap op in een diep bord. Snijd de andere helft in dunne plakken en snijd de schil eraf.


2
  • Snijd de muffin in dunne plakken.
  • Leg de muffinplakken in het diepe bord met sinaasappelsap en zorg dat alle plakken goed doordrenkt zijn met het sap.


3
  • Meng de mascarpone in een grote kom met 1/2 el suiker per persoon en 1 tl sinaasappelrasp per persoon.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf. De slagroom is stijf genoeg als de slagroom er niet uitvalt als de kom ondersteboven wordt gehouden.
  • Voeg daarna de slagroom toe aan de mascarpone. Meng goed met een garde tot een gladde massa - zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
4
  • Leg een plakje muffin in een klein breed glas. Het zou kunnen dat je een beetje moet scheuren en passen om een goed laagje te maken.
  • Bedek daarna met een laagje mascarponecrème en een sinaasappelplakje.
  • Herhaal deze handelingen en sluit af met een laagje mascarponecrème.
  • Snijd de speculaasbrokken grof en strooi deze als laatste over de trifle voor een crunchy finishing touch!