Skip to main content
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix

4.3
(316)

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Bron van vezels
Allergenen:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Appel

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

1 stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

3 tl

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3299 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels20.7 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.5 g
Potassium139.2 mg
Calcium55.3 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van ongeveer 1 cm breed en 5 cm lang. 
  • Meng in een kom de krieltjes en wortel met de helft van de Surinaamse kruidenmix en 1/3 van de olijfolie. Schep om zodat de krieltjes en wortel rondom bedekt zijn.
Snijden
2
  • Verdeel de krieltjes en wortel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven.
  • Pers de appelsien uit.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Surinaamse kruidenmix en 1 1/2 el appelsiensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie grof.
Groenten roosteren
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. 
  • Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
  • Meng in dezelfde kom van de aardappelen de ui, appel en paprika met 1/3 van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om, zodat de groenten rondom bedekt zijn. 
  • Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Rooster de krieltjes en groenten 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Serveren
4
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische gehaktballetjes 4 - 5 minuten. Voeg de BBQ-saus toe en bak 1 - 2 minuten verder.
  • Verdeel de patatjes en groenten over de borden. 
  • Leg de vegetarische gehaktballetjes erbovenop en besprenkel met de appelsienmayo.
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders