Geglazuurde dorade met kroepoek en lente-ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geglazuurde dorade met kroepoek en lente-ui

Geglazuurde dorade met kroepoek en lente-ui

met kokosrijst en gebakken groenten

Kroepoek uit Zeeland! Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder de allerlekkerste zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Courgette

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

¼ bosje(s)

Lente-ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

175 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Bloem

1 tl

Sambal

1 el

Suiker

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3920 kJ
Energie (kcal)937 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten113.1 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels9.2 g
Eiwitten35.1 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Grote wok of hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg de kokosmelk en de kurkuma toe aan een pot. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg de rijst toe. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten giet af en bewaar apart. 
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui fijn en houd het witte gedeelte en groene gedeelte apart.
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de peultjes en het witte gedeelte van de lente-ui 4 - 6 minuten.
  • Voeg de knoflook en Koreaanse kruiden toe en bak nog 2 minuten.
  • Verdeel de bloem over een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de vis door de bloem.
Vis bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Zet daarna het vuur lager en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Haal de vis uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de suiker, sojasaus, sambal en water voor de saus toe aan de pan. Laat 1 - 2 minuten indikken op middelhoog vuur, of tot het een siroopachtige consistentie heeft.
Serveren
4
  • Leg de vis terug in de pan en meng goed, zodat de vis goed bedekt is met de saus.
  • Serveer de rijst op diepe borden en leg de vis met saus erbovenop. 
  • Serveer de groenten en kroepoek ernaast.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.