Skip to main content
Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie
Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

met komkommer en knapperige crostini

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit smaakbommetje is een feestelijke start van jouw diner. En we beloven je dat je geniet van elke hap!

Labels:
Recept
Allergenen:
Vis
Gerst
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Baguette

10 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)3193 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten50.8 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels4.4 g
Eiwitten21.7 g
Zout2.8 g
Potassium60.6 mg
Calcium7.3 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Zalmtartaar maken
1
  • Snijd de koudgerookte zalm in kleine blokjes. Snipper de rode ui heel fijn.
  • Snijd de komkommer in de lengte in fijne repen en vervolgens in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de zalm met de mayonaise, gesnipperde rode ui en komkommerblokjes. Breng op smaak met peper.
Kruidenolie maken
2
  • Snijd de bieslook, dille en peterselie fijn.
  • Snijd de citroen in 8 partjes.
  • Meng in een kleine kom de kruiden met de extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Pers 1/2 citroenpartje per persoon uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de overige citroenpartjes voor de garnering.
  • Smeer 1 klein schaaltje of kopje per persoon in met olijfolie of bekleed met plasticfolie (zie Tip). Verdeel de zalmtartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel.

Tip: Heb je een ringvorm? Gebruik deze dan in plaats van een schaaltje. Leg per persoon een ringvorm op een bordje, schep de zalmtartaar erin en druk aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring er voorzichtig af.

Crostini's maken
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 3 sneetjes van 1 cm dik per persoon van de baguette. De overige baguette gebruik je bij het tussengerecht.
  • Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak in 5 – 7 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Serveren
4
  • Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met zalmtartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om.
  • Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord.
  • Besprenkel de zalmtartaar met de kruidenolie en garneer met de tuinkers. Serveer met de crostini en de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer
Sweet & sticky currygarnalen met mafaldine

Sweet & sticky currygarnalen met mafaldine

met dragon, citroen en romige courgettesaus
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

met rijst, kerstomaten, cashewnoten en verse kruiden
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Bao buns met garnalen in zoet-pikante saus

Bao buns met garnalen in zoet-pikante saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

met couscous, mesclun, amandelen en gomasio
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, kerstomatensalade en rucola

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes