HelloFresh
topBanner
Tajine van linzen en groenten

Tajine van linzen en groenten

met pitabroodjes, harissa en yoghurt

Lees meer

Tajines ontlenen hun naam aan de aardwerken stoofpot waarin ze worden bereid, en die vooral in de Marokkaanse en Tunesische keuken veel worden gebruikt. Heb je zo'n prachtige pot niet in huis? Gebruik bij dan een braadpan voor een soortgelijk resultaat.

Labels:DiscoveryVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Courgette

6 stuks

Bosui

4 tl

Harissa

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

150 g

Rode splitlinzen

24 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

100 ml

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels29 g
Eiwitten34 g
Zout5.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden, of maak bij stap 5 gebruik van een broodrooster. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

2

Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de harissa (let op, pittig!) en komijn toe en bak nog 1 minuut.

3

Voeg de tomaat, courgette, het witte en het grootste deel van het groene deel van de lente-ui en de linzen toe. Roer goed en schenk de bouillon in de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook nog 15 minuten, roer regelmatig door.

4

Snijd ondertussen de muntblaadjes in smalle reepjes.

5

Besprenkel de pitabroodjes met wat water en bak ze 4 - 6 minuten in de oven of in een broodrooster.

6

Verdeel de tajine van linzen en groenten over de borden. Garneer met de yoghurt, de munt en de overige lente-ui. Serveer samen met het volkoren pitabrood.