
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise
met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade
Saviez-vous que label ASC garantissait des crevettes pêchées dans le respect de l'environnement et dans de bonnes conditions de travail ?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
80 gram
Garnalen
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
70 gram
Maïs in blik
⅓ pak(ken)
Zwarte bonen
½ stuk(s)
Tomaat
Zelf toevoegen
½ el
Rodewijnazijn
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Olijfolie
1.5 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en meng de wortel-koolmix erdoor. Breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik.
- Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
- Zet de oven uit en houd de tortilla's warm in de oven.

- Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el bloem, 1 1/2 el water en 1/2 el rodewijnazijn en breng goed op smaak met peper en zout. Meng goed door.
- Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg hier 2 el zonnebloemolie per persoon aan toe en laat opwarmen. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Meng, zodra de olie heet is, de garnalen door het tempurabeslag en voeg ze voorzichtig toe aan de pan.
- Bak de garnalen, afgedekt, 2 - 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en besprenkel met peper en zout.

- Verhit ondertussen in een tweede koekenpan 1 tl olijfolie per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid mais en bonen af.
- Voeg de mais toe en bak 4 - 6 minuten.
- Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.

- Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Besmeer de taco's met wat chili-mayonaise.
- Verdeel de mais en bonen over de tacos en leg hierop wat zoetzure wortel-koolsalade en tomatenblokjes.
- Verdeel de garnalen over de taco's en besprenkel met de chili-mayonaise.
- Serveer eventueel met de overige zoetzure wortel-koolsalade.
Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.