Surf & turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in onder andere Amerika, Canada en Australië.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
5 gram
Verse bieslook
100 ml
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
60 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
200 gram
Krieltjes
100 gram
Bimi broccoli
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen zodat hij ook vanbinnen op temperatuur kan komen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de kerstomaten en snijd de bieslook fijn. Meng in de saladekom de kerstomaten en 2/3 van de bieslook met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de broccolini 7 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en houd warm tot serveren met het deksel op de pan.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de culinaire room toe. Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de culinaire room. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus reduceren tot de gewenste dikte (zie Tip). Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.
Tip: De saus is vrij dun. Wil je hem liever wat dikker hebben, dan kun je hem wat langer reduceren. Houd wel in de gaten dat de kaas niet aanbrandt.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere pan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken patatjes over de borden. Snijd de steak in sneetjes en leg deze samen met de garnalen naast de krieltjes (zie Tip). Giet de saus over de steak en garnalen en garneer met de overige bieslook. Serveer de broccolini en kerstomatensalade erbij. Serveer de mayonaise apart in een kleine kom voor bij de krieltjes.
Tip: Snijd de steak tegen de draad in. Dit levert een malser hapje op.