Noedelsoep met garnalen en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsoep met garnalen en paksoi

Noedelsoep met garnalen en paksoi

met mais en gefrituurde uitjes

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Allergenen:
Schaaldieren
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

45 gram

Maïs in blik

½ bosje(s)

Radijs

20 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

350 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2589 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels13.6 g
Eiwitten27.4 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

•Pan
•Wok
•Kleine kom

Instructies

Noedels koken
1
  • Bereid de bouillon in een pot en kook de noedels 4 - 6 minuten. Zet daarna het vuur uit en bewaar apart zonder af te gieten.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de bladeren als de stelen fijn. Houd de bladeren en de stelen apart.
Garnalen bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de garnalen samen met de stelen van de paksoi en de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bladeren van de paksoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Giet de mais af. Snijd de radijsjes in kwarten (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de tahin met de sojasaus en de wittewijnazijn (zie Gezondheidstip).
  • Roer deze saus kort voor het serveren door de noedels.

Tip: Houd je niet van rauwe radijsjes? Voeg ze dan toe aan de pot met noedels.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege of voeg eventueel naar smaak toe bij het serveren.

Serveren
4
  • Serveer de ramen in kommen.
  • Leg de mais, radijsjes, garnalen en paksoi erbovenop.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de gomasio.