Skip to main content
Zalm in botersaus met kappertjes
Zalm in botersaus met kappertjes

Zalm in botersaus met kappertjes

met penne, verse dille en courgette

4.1
(230)

Wist je dat de naam penne is afgeleid van penna, het Italiaanse woord voor zowel veer als pen? Dit komt omdat de vorm lijkt op de stalen penpunt die vaak met een ganzenveer wordt gebruikt!

Allergenen:
Vis
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

90 gram

Penne

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3396 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels6.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook water met een flinke snuif zout in een pot. Kook de pasta 9 - 11 minuten. Bewaar wat van het kookvocht voordat je de pasta afgiet en opzij zet.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en courgette 5 minuten. 
  • Roer de kerstomaten en suiker erdoorheen. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille grof en roer de helft van de dille door de saus. Laat nog 1 minuut koken.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Voeg de kappertjes en opnieuw 1/2 el boter per persoon toe.
  • Draai de vis om en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de tomatensaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Serveer de pasta op borden en leg er de zalm erop. Besprenkel met de kappertjessaus uit de pan.
  • Garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders