Skip to main content
Stoemp met Koreaanse kruiden en sticky champignons
Stoemp met Koreaanse kruiden en sticky champignons

Stoemp met Koreaanse kruiden en sticky champignons

met paksoi en spiegelei

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Hvede
Sesamzaad
Soja
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

125 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Lente-ui

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

20 ml

Ketjap manis

1 stuk(s)

Ei

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2612 kJ
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers25.7 g
Vezels12 g
Eiwitten19.4 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten snijden
2

Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de champignons in schijfjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. 

Sticky champignons bakken
3

Haal de paksoi uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Stoemp maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el boter per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stoemp.

Spiegelei bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de stoemp over diepe borden. Schep de sticky champignons met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli
Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven

Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, saus van ui en bieslook
Kabeljauw in ponzu-botersaus

Kabeljauw in ponzu-botersaus

met sweet-chilistoemp, amchoi en courgette
Zelfgemaakte bruschetta-burgers

Zelfgemaakte bruschetta-burgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

met courgette, gebakken uitjes en spinazie
Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

met courgette, champignons en cashewnoten
Steak met koolrabi-appelsalade

Steak met koolrabi-appelsalade

met patatjes en verse kruiden
Zoet-pikante zalm met rijstnoedels

Zoet-pikante zalm met rijstnoedels

met groenten en furikake
Sweet & sticky biefstukreepjes

Sweet & sticky biefstukreepjes

met rijst, paksoi, radijs en koriander
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel
Mini-hamburgers met cheesy currysaus

Mini-hamburgers met cheesy currysaus

met patatjes, bieslook en broccoli
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met volkoren noedels en gomasio
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus
Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

met rijst, amchoi, sugarsnaps en gomasio
Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

met verse kruiden, geroosterde patatjes, citroen en spinazie
Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

in zwarteknoflooksaus met pikante honingpinda's
Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

met aardappelpuree, sperziebonen en ui
Sticky piri piri zalm met wortellinten

Sticky piri piri zalm met wortellinten

met parelcouscous en korianderdressing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes