Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus

Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus

met tomaat en dragon

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

0.48 tl

Gerookt paprikapoeder

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

65 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse dragon

90 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

50 ml

Zoutarme visbouillon

¾ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3423 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels8.1 g
Eiwitten16.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm dik en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Bakken
2

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de spaghetti. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot, de knoflook en de helft van de rode peper (s) 2 – 3 minuten. Voeg daarna per persoon 1 tl currypoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de kruiden 1 minuut mee.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry-roomsaus maken
3

Blus de smaakmakers en kruiden af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de tomatenblokjes. Verlaag het vuur en voeg de room toe. Laat de saus, afgedekt, op laag vuur nog 12 – 14 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bereiden
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak ze fijn. Meng de tomatenblokjes in een kom met de helft van de dragon en per persoon 1/4 el witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.

Serveren
6

Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgetteplakken. Serveer de tomaat met dragon ernaast.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 350 g groente per persoon bevat?