Skip to main content
Spaghetti bolognese met gehakt en kaas

Spaghetti bolognese met gehakt en kaas

3.5
(1 k)

Doe je schort om en help de chef kok mee door het gerecht te bestrooien met kaas.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Céleri
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

½

Gousse d'ail

2 pièce(s)

Céleri-branche

(Contient: Céleri)

100 g

Bœuf haché épicé

¼ boîte(s)

Concentré de tomate

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient: Gluten)

25 g

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient: Lait (contient du lactose))

2

Tomates prunes

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Vinaigre balsamique noir

½ cc

Cassonade

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories797 kcal
Énergie (kJ)3334.6 kJ
Graisses30 g
Graisses saturées13 g
Glucides80 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines49 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de stengels van de bleekselderij in blokjes van ½ cm.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de stengels van de bleekselderij in halve maantjes van ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Rul het gehakt met de ui, knoflook, bleekselderij, peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
4

Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Kook ondertussen de spaghetti met de bleekselderij, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus.

Verdeel de spaghetti over de borden.
6

Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes