topBanner
Schelvis in ontbijtspek met sperziebonen

Schelvis in ontbijtspek met sperziebonen

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

3.4/4(307)
Lees meer

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:Familie
Allergenen:VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode ui

4 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

50 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3035 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper.

3

Snipper de rode ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen per persoon 2 plakken ontbijtspek naast elkaar. Leg een schelvisfilet op de plakjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

4

Roer de gebakken ui door de pan met sperziebonen en houd warm tot serveren.

5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan van de rode ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Serveer met de ravigotesaus