Schelvis in ontbijtspek met sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis in ontbijtspek met sperziebonen

Schelvis in ontbijtspek met sperziebonen

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Schelvisfilet

25 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

¾ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3035 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels12.8 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Boontjes bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper.

Vis inwikkelen
3

Snipper de rode ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen per persoon 2 plakken ontbijtspek naast elkaar. Leg een schelvisfilet op de plakjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Sperziebonen afmaken
4

Roer de gebakken ui door de pan met sperziebonen en houd warm tot serveren.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan van de rode ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Serveer met de ravigotesaus