Deze schelpjespasta heet in het Italiaans conchiglie (kon-kiel-je), wat ‘schelpen’ betekent. Houd je niet zo van rucola? Zonder rucola smaakt het gerecht ook lekker!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
10 g
Graines de courge
(Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
½ pièce(s)
Oignon rouge
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Fenouil
1 cc
Thym frais
(Peut contenir: Céleri)
90 g
Conchiglie
(Contient: Gluten Peut contenir: Soja, Œuf, Moutarde, Lupin)
50 ml
Crème liquide
(Contient: Lait (contient du lactose))
25 g
Grana Padano râpé
(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf)
40 g
Roquette
(Peut contenir: Céleri)
½ cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.
Smelt de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel, tijm, peper, zout en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten.
Kook ondertussen de conchiglie, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af.
Voeg de kookroom, de helft van de grana padano en de conchiglie toe aan de wok of hapjespan met venkel en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta alvast over de borden van degenen die niet van rucola houden. Voeg vervolgens de rucola toe aan de wok of hapjespan en roer door. Verdeel de pasta met rucola over de overige borden. Garneer met de overige grana padano en pompoenpitten.