Deze schelpjespasta heet in het Italiaans conchiglie (kon-kiel-je), wat ‘schelpen’ betekent. Houd je niet zo van rucola? Zonder rucola smaakt het gerecht ook lekker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
1 tl
Verse tijm
(Kan bevatten: Selderij)
90 gram
Conchiglie
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)
50 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)
40 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.
Smelt de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel, tijm, peper, zout en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten.
Kook ondertussen de conchiglie, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af.
Voeg de kookroom, de helft van de grana padano en de conchiglie toe aan de wok of hapjespan met venkel en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta alvast over de borden van degenen die niet van rucola houden. Voeg vervolgens de rucola toe aan de wok of hapjespan en roer door. Verdeel de pasta met rucola over de overige borden. Garneer met de overige grana padano en pompoenpitten.