Skip to main content
Schelpjespasta met venkel en grana padano
Schelpjespasta met venkel en grana padano

Schelpjespasta met venkel en grana padano

3.7
(804)

Deze schelpjespasta heet in het Italiaans conchiglie (kon-kiel-je), wat ‘schelpen’ betekent. Houd je niet zo van rucola? Zonder rucola smaakt het gerecht ook lekker!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

1 tl

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

50 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3050.1 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten85 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de venkel.
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.

3

Smelt de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel, tijm, peper, zout en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten.

Voeg de conchiglie toe.
4

Kook ondertussen de conchiglie, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af.

Voeg de kookroom, de helft van de grana padano en de conchiglie.
5

Voeg de kookroom, de helft van de grana padano en de conchiglie toe aan de wok of hapjespan met venkel en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige grana padano en pompoenpitten.
6

Verdeel de pasta alvast over de borden van degenen die niet van rucola houden. Voeg vervolgens de rucola toe aan de wok of hapjespan en roer door. Verdeel de pasta met rucola over de overige borden. Garneer met de overige grana padano en pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders