Sticky piri-pirizalm met wortellinten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky piri-pirizalm met wortellinten

Sticky piri-pirizalm met wortellinten

met parelcouscous en korianderdressing

Piri-piri is een klein, maar pikant pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.25 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3685 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten82.2 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels10.6 g
Eiwitten30.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af indien nodig en bewaar afgedekt.
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel.
  • Meng in een kom de suiker met de wittewijnazijn. Voeg de wortellinten toe en meng goed. Zet apart.
Groenten bakken
2
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette en ui 5 - 7 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
Zalm bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. 
  • Voeg in de laatste minuut de honing toe.
  • Roer de Koreaanse kruiden en de gebakken groenten door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de parelcouscous op diepe borden en leg de wortellinten en de zalm erbovenop.
  • Voeg de mayonaise en de helft van de koriander toe aan het overige azijnmengsel. Meng goed.
  • Besprenkel de dressing over het gerecht en garneer met de overige koriander.