Skip to main content
Sticky piri piri zalm met wortellinten
Sticky piri piri zalm met wortellinten

Sticky piri piri zalm met wortellinten

met parelcouscous en korianderdressing

4.3
(414)

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.25 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3685 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten81.5 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten30.9 g
Zout1.5 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af indien nodig en bewaar afgedekt.
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel.
  • Meng in een kom de suiker met de wittewijnazijn. Voeg de wortellinten toe en meng goed. Zet apart.
Groenten bakken
2
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette en ui 5 - 7 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met de piri-pirikruiden.
Zalm bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. 
  • Voeg in de laatste minuut de honing toe.
  • Roer de Koreaanse kruiden en de gebakken groenten door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de parelcouscous op diepe borden en leg de wortellinten en de zalm erbovenop.
  • Voeg de mayonaise en de helft van de koriander toe aan het overige azijnmengsel. Meng goed.
  • Besprenkel de dressing over het gerecht en garneer met de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders