
Varkensworstjes in honing-mosterdsaus
met rozemarijnkrieltjes en wortels
Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
200 gram
Krieltjes
1 takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Varkensworstje met zeezout en zwarte peper
(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)
½ el
Honing
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Gele wortel
Zelf toevoegen
¾ el
Olijfolie
½ el
Mosterd
50 ml
[Zoutarme] groentebouillon
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de ui in 8 partjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof.
- Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een andere kom de ui met 1/4 el olijfolie per persoon.
- Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om. Bak de ui de laatste 10 - 15 minuten mee op de bakplaat.

- Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
- Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.
- Voeg de honing en mosterd toe aan de kom van de krieltjes. Klop met een garde tot een glad mengsel.
- Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van het honing-mosterdmengsel over de worstjes. Bewaar de pan met bakvet. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.

- Halveer de wortels in de lengte en snijd schuin in stukjes van 2 cm.
- Voeg de de wortels en de groentebouillon toe aan een sauteerpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortels, afgedekt, in 12 - 15 minuten zacht.
- Haal het deksel van de sauteerpan en kook nog 3 - 5 minuten (zie Tip 1). Roer er 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon en de overige rozemarijn doorheen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.
Tip 1: Is er nog kookvocht? Giet dan af in een vergiet en voeg de wortels daarna terug toe aan de sauteerpan.
Tip 2: Gebruik je liever boter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

- Serveer de krieltjes, ui en wortels in diepe borden.
- Verdeel de varkensworstjes over de borden.
- Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.