Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

Avec des câpres, de la pomme et des légumes cuits à la poêle

Cherry potatoes zijn een vastkokende aardappelsoort, rijk van smaak, klein van vorm en met een mooie roze schil. Je serveert ze met een rijke salade met verschillende smaken, zoals kappertjes, appel en gebakken venkel.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Rode krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Venkel

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2029 kJ
Energie (kcal)485 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (cherry potatoes) grondig en snijd in kwarten en snijd eventueel grotere aardappelen kleiner. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui en venkel, afgedekt, 8 – 9 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
4

Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de spinazie klein. Meng in een saladekom de appel, tonijn, kappertjes en de helft van de spinazie.

Op smaak brengen
5

Voeg de overige spinazie toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en laat al roerend in 1 minuut slinken. Voeg daarna de spinazie toe aan de saladekom. Voeg ook de aardappelen en zwarte balsamicoazijn toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn.