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Salade met kipfilet en Mexicaanse kruiden

Salade met kipfilet en Mexicaanse kruiden

met gegrilde groenten, zwarte bonen en witte kaas

4.2
(550)

De kip in dit gerecht breng je op smaak met Mexicaanse kruiden– deze bevat gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika. Samen maken ze er een smaakexplosie van!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Kipfilet

½ pak(ken)

Zwarte bonen

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2419 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers15 g
Vezels18.8 g
Eiwitten42 g
Zout2 g
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Taillez l’oignon rouge en demi-rondelles. Épluchez la patate douce et détaillez-la en dés de 1 cm. Coupez le poivron en lanières et la tomate en cubes.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is de paprika, die er mede voor zorgt dat een portie al meer vitamine C bevat dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Rôtir les légumes
2

Dans le bol, mélangez l’oignon rouge, la patate douce, le poivron, la majeure partie des épices mexicaines et la moitié de l’huile d’olive, puis salez et poivrez. Disposez le mélange sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez 18 à 20 minutes ou jusqu’à ce que les légumes soient cuits.

Cuire les haricots verts
3

Équeutez les haricots verts et coupez-les en deux. Versez un fond d’eau dans la casserole. Ajoutez-y une pincée de sel, puis les haricots verts, couvrez, portez à ébullition et faites cuire 6 à 8 minutes. Égouttez et réservez sans couvercle.

Cuire le poulet
4

Frottez le filet de poulet avec le reste des épices mexicaines ainsi que du sel et du poivre. Faites chauffer le reste de l’huile d’olive dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y cuire le filet de poulet 2 à 3 minutes de chaque côté. Baissez le feu et poursuivez-en la cuisson 4 à 5 minutes, ou jusqu’à ce qu’il soit cuit.

Préparer la salade
5

Pendant ce temps, égouttez les haricots noirs et émiettez le fromage grec. Dans le saladier, mélangez l’huile d’olive vierge extra, le vinaigre balsamique noir et le miel. Ajoutez la tomate, les haricots noirs, les haricots verts, les légumes rôtis et la moitié du fromage grec. Remuez bien, puis salez et poivrez à votre goût.

Tip: De zwarte bonen leveren in dit gerecht de meeste vezels. Daarnaast zijn deze, en andere peulvruchten, rijk aan ijzer, magnesium, eiwitten en meerdere B-vitaminen.

Servir
6

Servez le mesclun sur les assiettes et disposez la salade aux épices mexicaines par-dessus - ou à côté (si les légumes sont encore chauds, le mesclun risque de réduire). Disposez le filet de poulet sur la salade et garnissez du reste de fromage grec.

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