Bulgur-linzensalade met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met blauwe kaas

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas

Met avocado en amandelen

Deze salade is een kleurrijk feestje op je bord. De krachtige smaak van de blauwe kaas is mooi in balans met de milde, romige smaak van de avocado. De little gem is een stevige, knapperige slasoort die niet slinkt wanneer je hem mengt met de warme bulgur en linzen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
•Amandelnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Mesclun

40 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels19 g
Eiwitten26 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Bakpapier
•Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de groene linzen toe en kook, afgedekt, in 25 â€“ 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

In de oven
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.

Avocado snijden
3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Little gem snijden
4

Snijd de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom.

Salade maken
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de danablu toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige danablu en avocado.