Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Rode ui
Amandelschaafsel
½ stuk(s)
Entrecote
⅓ zakje(s)
Geel mosterdzaad
½ el
Honing
⅓ stuk(s)
Knolselder
15 gram
Mascarpone
½ stuk(s)
Witloof
10 gram
Parmigiano Reggiano DOP
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
½ el
Bruine basterdsuiker
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
2 el
Rodewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 el
[Plantaardige] boter
1 el
Mosterd
Haal de runderlende alvast uit de koelkast (zie TIP). Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl zout per persoon, de kristalsuiker en de rodewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Het beste kun je de runderlende een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Doe je dit niet, dan blijft de runderlende vanbinnen te koud en schrikt hij als je hem bakt.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in de koekenpan op hoog vuur. Bak de runderlende in 4 minuten rondom bruin. Leg het vlees dan in een ovenschaal en zet de koekenpan met bakvet terug op het vuur. Bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 15-25 minuten rosé in de oven. (zie TIP)
Tip: De garingsijd van de runderlende is afhankelijk van je oven. Hou je niet zo van rosé vlees, bak dan langer dan 15 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of totdat de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat de kropjes niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.
Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een kaasschaaf in dunne flinters.
Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem. Garneer de crème met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.