Romige ragù bianco met rundergehakt en penne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

met gebakken groenten

Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3552 kJ
Vetten41.4 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels5.5 g
Eiwitten40.4 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Waterkoker
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de champignonmix 4 - 6 minuten (zie Tip).
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak nog 4 - 6 minuten, of tot alle groenten gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

Penne koken
2
  • Voeg ondertussen de penne toe aan de pot met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Kook ondertussen 50 ml water per persoon in een waterkoker.
Saus maken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de culinaire room toe.
  • Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Serveren
4
  • Voeg de penne toe aan de sauteerpan of grote pan en meng goed.
  • Meng vervolgens de champignonmix, flink wat zwarte peper en 2/3 van de geraspte kaas door de pasta.
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Bestrooi met de overige geraspte kaas.