In deze romige ovenschotel met sperziebonen en aardappelen zorgt de combinatie van vis en spekjes voor een unieke smaak. Door het zoute van de spekjes krijgt het gerecht extra smaak. Je maakt de schotel verder af met nootmuskaat. Op onze blog lees je meer over dit smaakvolle specerij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode paprika
25 gram
Spekblokjes
1 stuk(s)
Nootmuskaat
½ tl
Gedroogde tijm
25 ml
Biologische halfvolle melk
100 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de uiteinden van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Kook de sperziebonen de laatste 7 minuten mee met de aardappelen. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes en paprika 2 minuten. Voeg de helft van de roomboter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur.
Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe aan de wok of hapjespan en roer tot een glad mengsel. Herhaal met de overige bouillon, voeg de melk toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met een snufje geraspte nootmuskaat per persoon, de tijm, peper en zout.
Vet ondertussen een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de gekookte aardappelen en sperziebonen in de ovenschaal, schenk de saus erover, leg de victoriabaars erop en bestrooi met peper en zout. Bak 10 – 14 minuten in de oven. Verdeel de aardappelschotel met victoriabaars over de borden.