Geroosterde rode druiven met citroentijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde rode druiven met citroentijm

Geroosterde rode druiven met citroentijm

Met krokant rozijnenbrood en Griekse yoghurt

Citroentijm is door de subtiele tijmsmaak en de frisse ondertoon van de citroen erg geschikt voor zoete gerechten, zoals desserts. Door de rode druiven te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak.

Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

6 bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Rode pitloze druiven

1 stuk(s)

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(Bevat Gluten, Noten)

250 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2042 kJ
Energie (kcal)488 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers54.7 g
Vezels5 g
Eiwitten11 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

druiven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng in een ovenschaal de rode druiven met de honing en de citroentijm. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.

brood
2

Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het rozijnenbrood in de lengte doormidden, en vervolgens in kleine blokjes. Bak de blokjes rozijnenbrood in de koekenpan in 10 – 12 minuten krokant.

serveren
3

Verdeel de Griekse yoghurt over de kommetjes of glaasjes en strooi het rozijnenbrood erover. Garneer met de geroosterde rode druiven.