Andijviestamppot met spekjes is een klassieke combinatie. Daar geven we vandaag een twist aan door een andere bekende combinatie toe te voegen: geitenkaas en walnoten. Je bakt de andijvie deels met de spekjes en geeft de stamppot een topping van kruimels geitenkaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Vastkokende aardappelen
10 gram
Walnoten
50 gram
Spekblokjes
1.5
Gedroogde tijm
150 gram
Gesneden andijvie
40 gram
Verse geitenkaas
Melk
1
Roomboter
½
Mosterd
Peper en zout
Schil de aardappelen (melody) en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak in dezelfde hapjespan de magere spekblokjes op middelhoog vuur in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de gedroogde tijm en de helft van de andijvie toe en bak nog 2 minuten, of totdat de andijvie begint te slinken.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de spekjes, de gebakken andijvie en de mosterd toe.
Roer de overige andijvie door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verkuimel de geitenkaas.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de geitenkaas en walnoten.