Conchiglie uit de heksenketel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie uit de heksenketel

Conchiglie uit de heksenketel

met "bloed"saus van rode pesto en geitenkaas

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Rucola

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3667 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels9.4 g
Eiwitten29.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Wok of hapjespan
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Snijd een paar dunne reepjes van de paprika. Snijd hier kleine driehoekjes uit als 'tanden'. Bewaar apart voor later. Snijd de overige paprika in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Leg de serranoham op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of sauteerpan op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de paprikablokjes en tomaat toe en bak 5 - 6 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Salade bereiden
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of sauteerpan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de rucola door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over diepe borden. Schep de conchiglie op de rucola en verkruimel de serrranoham over de pasta.
  • Verdeel de geitenkaas over de pasta. Versier de kaas met wat pompoenpitten, basilicum en de paprikadriehoekjes (zie foto voor inspiratie).
  • Garneer de salade met de overige pompoenpitten en het overige basilicum.