Skip to main content
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui

4.2
(100)

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

10 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ head

Botersla

¼ stuk(s)

Komkommer

60 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Pinda's, Zwaveldioxide en sulfiet)

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2988 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten59.3 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels12.5 g
Eiwitten40 g
Cholesterol0.3 mg
Zout2.2 g
Potassium304 mg
Calcium36.8 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Satéprikkers

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de varkenshaas in blokjes.
  • Voeg het vlees en de ketjap toe aan een kom.
  • Was de aardappelen grondig of schil en snijd in frieten van 1 cm.
  • Voeg de frieten toe aan een kom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Ui bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op laag vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de botersla grof. Rasp de wortel. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Varkenshaas bakken
3
  • Voeg de wortel, sla en komkommer toe aan de saladekom. Meng goed door.
  • Rijg het varkensvlees op een golvende manier aan spiesen.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Bak het vlees 5 - 7 minuten, of tot het gaar is.
  • Schuif het vlees wanneer het gaar is naar één zijde van de pan. Voeg de pindasaus toe aan de andere kant en verwarm 30 seconden - 1 minuut.
Serveren
4
  • Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper fijn.
  • Hak de pinda's grof.
  • Serveer de varkenshaassaté en de pindasaus op de borden. Garneer met de rode peper, pinda's en gebakken ui.
  • Serveer met de salade, frieten en mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders