Platbroodpizza met champignons en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met champignons en pesto

Platbroodpizza met champignons en pesto

met mozzarella en rucola

Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees platbrood! Door de korte oventijd zet jij deze platbroodpizza's zo op tafel.

Labels:
Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

165 gram

Champignons

2 stuk(s)

Libanees flatbread

40 gram

Pesto genovese

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)860 kcal
Energie (kJ)3596 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.3 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Halveer de champignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en rode ui 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto (zie Tip). 
  • Verdeel de champignons en rode ui over de platbroden. Scheur de mozzarella klein boven de platbroden.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pesto en/of 1 platbrood per persoon. De overige pesto en/of platbrood kun je bewaren voor de lunch de volgende dag.

Rucola aanmaken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. 
  • Meng in een kom de rucola met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden.
  • Garneer met de rucola.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?