Plaattaart met kip en barbecuesaus
met paprika en mais
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
200 gram
Kipfiletblokjes
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
50 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
1 pak(ken)
Passata
1 blik(ken)
Maïs in blik
1 stuk(s)
Ui
75 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Rode paprika
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd grote stukjes kip eventueel kleiner.
Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg 5 - 7 minuten in de oven.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes 5 - 7 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kipstukjes uit de pan en bewaar tot gebruik.
Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Schep 2 el passata per persoon apart in de koekenpan van de kip. Bestrijk het bladerdeeg met de overige passata en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ui, de paprika, de mais, de kip en de geraspte belegen kaas erover (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Bak de plaattaart 15 - 18 minuten in de oven. Doe de barbecuesaus bij de passata in de koekenpan. Verwarm dit op laag vuur, al roerend, 2 - 3 minuten.
Sprenkel met een lepel de barbecue-tomatensaus over de plaattaart. Snijd in stukken en serveer.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.