Pittige pastaschotel met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige pastaschotel met gerookte forel

Pittige pastaschotel met gerookte forel

Een romige saus met prei en tomaat

De pastaschotel krijgt zijn pittige smaak door de rode peper die je door de saus verwerkt, waar verder prei (bekijk een leuke video van onze leverancier op ons YouTubekanaal!), tomaat en ui in zit. De pittige smaak combineert goed met de smaak van de forel, die op ambachtelijke wijze is gerookt boven een eikenhoutvuur.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Knoflookteen

½

Ui

¼

Rode peper

½

Prei

2

Pruimtomaat

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2628 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan
•Wok
•Bord

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne.

Snijd de prei in dunne ringen.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes.

3

Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Fruit de knoflook, ui, rode peper en prei.
5

Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook, ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei toe en roerbak 5 - 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de crème fraîche en tomaat toe en laat de saus 1 - 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de helft van de gerookte forel toe.
6

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Voeg de penne en de helft van de gerookte forel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Bestrooi met pompoenpitten.
7

Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de overige forel. Besprenkel naar smaak met een scheutje extra vierge olijfolie en bestrooi met de pompoenpitten.