Skip to main content
Pikante bonencurry met kerstomaten en gefrituurde uitjes
Pikante bonencurry met kerstomaten en gefrituurde uitjes

Pikante bonencurry met kerstomaten en gefrituurde uitjes

met zoete Aziatische saus, bruine rijst en peultjes

Kokosmelk voegt een romige en rijke textuur toe aan curry's met een beetje natuurlijke zoetheid. Het brengt kruiden in balans, versterkt smaken en geeft het gerecht een zachte, luxueuze consistentie.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

65 gram

Rode kerstomaten

½ pak(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Peultjes

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

25 gram

Gele currypasta

(Bevat: Soja, Mosterd Kan bevatten: Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3793 kJ
Energie (kcal)907 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten107.3 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels23.5 g
Eiwitten27.1 g
Zout3 g
Potassium435.6 mg
Calcium89 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst.
  • Bereid de bouillon.
  • Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Specerijen bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, currypasta en rode peper 2 minuten.
Groenten snijden
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de sauteerpan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten zachtjes indikken.
  • Halveer ondertussen de kerstomaten. Laat de bonen uitlekken in een vergiet (zie Tip).

Tip: Verwijder eventueel voorzichtig de uiteinden van de peultjes.

Serveren
4
  • Voeg de kerstomaten en de peultjes toe aan de curry. Laat nog 7 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de curry. Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders