Skip to main content
Penne van boekwijt en lijnzaad met groenten
Penne van boekwijt en lijnzaad met groenten

Penne van boekwijt en lijnzaad met groenten

3.6
(188)

Dit gerecht maak je niet met een gewone pastasoort, die is gemaakt van tarwemeel, maar pasta van boekweit- en lijnzaadmeel. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. Net even wat anders.

Tags:
Végé
Calorie Smart
Allergènes:
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

70 g

Penne au sarrasin

½ pièce(s)

Oignon rouge

1 pièce(s)

Gousse d'ail

125 g

Tomates cerises rouges

125 g

Champignons blonds

100 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

25 g

Copeaux de Grana Padano

(Contient: Œuf, Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)2247 kJ
Calories537 kcal
Graisses22 g
Graisses saturées9 g
Glucides57 g
Sucres5.1 g
Fibres alimentaires19 g
Protéines25 g
Sel0.6 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Kook de boekweit-lijnzaad penne.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de boekweit-lijnzaad penne, afgedekt, 5 - 6 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snipper de rode ui.
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Halveer de cherrytomaten.
3

Halveer de cherrytomaten en snijd de kastanjechampignons in plakken.

Bak de ui, knoflook, cherrytomaten en champignons.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de cherrytomaten en kastanjechampignons toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de helft van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan.

Voeg vervolgens de penne, 1 el kookvocht per persoon en de helft van de grana padano toe aan de groenten.
5

Voeg vervolgens de penne, 1 el kookvocht per persoon en de helft van de grana padano toe aan de groenten en laat de grana padano al roerend smelten. Breng de pasta op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige grana padano.
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige grana padano.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes