Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Samen met de romige kaassaus en pasta zorgen ze voor comfortfood!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse bieslook

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 snufje

Nootmuskaat

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)899 kcal
Energie (kJ)3760 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.6 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram penne per persoon en de helft van de kaas. De overige penne en kaas kunnen de volgende dag met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.

Gehakballetjes bakken
3

Halveer de kipgehaktballetjes, zodat je 6 balletjes per persoon hebt. Rol elke halve gehaktbal tot een nieuw gehaktballetje. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 8 - 10 minuten goudbruin. Haal daarna uit de pan.

Prei stoven
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 5 - 8 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de bieslook en de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.

Saus maken
5

Voeg de kookroom, geraspte oude kaas, semi-gedroogde tomaten en nootmuskaat toe aan de prei. Voeg ten slotte ook de kipgehakballetjes toe aan pan met prei, meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden. Garneer met de bieslook.