Met slechts een paar ingredienten maak je deze zoete lekkernij. Door de knapperige merinque, romige slagroom en frisse passievrucht kun je echt indruk maken op je gasten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ zakje(s)
Maizena
0.48 stuk(s)
Ei
50 ml
Room
½ stuk(s)
Passievrucht
½ stuk(s)
Bosbessenconfituur
⅗ gram
Tuinkers
¼ tl
Wittewijnazijn
25 gram
Suiker
Verwarm de oven voor op 160 graden. Was een grote kom en de gardes van een handmixer goed af met afwasmiddel en warm water, zodat ze schoon en vetvrij zijn. Weeg in een kleine kom 25 g kristalsuiker per persoon af en roer de maizena erdoor. Splits het eiwit van het eigeel in aparte kommen. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit zit. Bewaar het eigeel apart. Klop in de grote kom het eiwit met de handmixer op middelmatige snelheid tot zachte pieken. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Tip: 1: Heb je voor het vegetarische menu gekozen? Gebruik het eigeel dan voor het hoofdgerecht. Zo niet, dan kun je het eventueel bewaren om de volgende dag een roerei van te maken.
Klop hierna nog 6 - 11 minuten verder en voeg steeds theelepel per theelepel een schepje van het kristalsuiker-maizenamengsel toe. Wacht met de volgende theelepel tot de vorige goed vermengd is. Herhaal dit tot het suiker-maizenamengsel op is en het eiwit begint te glanzen. Haal de garde uit het eiwitmengsel en kijk of het eiwit in een piek overeind blijft staan als je de garde omkeert. Blijft de piek nog niet staan? Klop dan nog een paar minuten verder. Voeg de wittewijnazijn toe aan het eiwitmengsel en roer voorzichtig door met een spatel.
Tip: Bij deze pavlova's voeg je wittewijnazijn en maizena toe aan het eiwitmengsel. De azijn zorgt ervoor dat de pavlova's een mooie glans krijgen en de maizena zorgt ervoor dat het eiwitmengsel beter droogt in de oven.
Schep het eiwitmengsel op een bakplaat met bakpapier. Maak 1 hoopje per persoon, tot het mengsel op is. Het mengsel kan iets uitlopen, dus zorg dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes is. Maak met een lepel een deukje in elk hoopje, zodat je na het bakken de toppings op de pavlova's kunt leggen. Zet de bakplaat met de pavlova's in de oven en verlaag meteen de temperatuur naar 130 graden. Bak de pavlova's 50 - 60 minuten. Zet daarna de oven uit, zet de deur op een kier en laat de pavlova's afkoelen in de oven.
Haal de pavlova's voorzichtig van de bakplaat. Gebruik hierbij eventueel een paletmes. Verdeel de pavlova's over de borden. Maak je de pavlova's van tevoren? Bewaar ze dan in een luchtdichte trommel bij kamertemperatuur. Zo blijven ze mooi krokant.
Tip: Maak je de pavlova's van tevoren? Bewaar ze dan in een luchtdichte trommel bij kamertemperatuur. Zo blijven ze mooi krokant.
Voeg de slagroom met 1 el suiker per persoon toe aan een kom. Houd een scheutje slagroom apart voor het tussengerecht. Klop de slagroom stijf met een garde of elektrische handmixer. Snijd de passievrucht open en lepel het vruchtvlees eruit.
Besmeer de bovenkant van de pavlova's met de slagroom. Verdeel de bosbessenjam over de pavlova's en besprenkel met het vruchtvlees van de passievrucht. Meng met een satéprikker de slagroom, passievrucht en jam lichtjes met elkaar zodat er een swirl ontstaat. Garneer de pavlova's met de tuinkers.
Tip: Zijn je pavlova's gebroken? Serveer de verkruimelde pavlova dan samen met de slagroom, de jam en het fruit in een glas.