Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinatie voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant majoraan en knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅓ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
90 gram
Penne
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
5 gram
Vers basilicum
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Tip: Champignons zijn rijk aan fosfor: een mineraal dat samen met calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook en champignons 4 - 6 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat het geheel, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes verder koken.
Voeg de penne toe aan het kokende water, kook 8 - 10 minuten, en giet daarna af. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Verhit alvast 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de worst.
Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees in 3 - 5 minuten in de koekenpan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Pluk de basilicumblaadjes en snijd fijn.
Meng de penne met de tomaat-champignonsaus en voeg het vlees van de worst en het bakvet toe. Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de de geraspte kaas er overheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.
Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.