Skip to main content
Familie pasta-avond: Garnalen met penne in tomatensaus
Familie pasta-avond: Garnalen met penne in tomatensaus

Familie pasta-avond: Garnalen met penne in tomatensaus

zelf samenstellen, samen genieten!

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3161 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels6.9 g
Eiwitten34.7 g
Zout2.2 g
Potassium278 mg
Calcium37 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Halveer de courgette en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier, maar houd ze apart van elkaar. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de helft van de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 15 - 20 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.
Pasta koken
2
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet de pasta af en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de panko en de overige oregano 3 - 4 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Voeg toe aan een kleine kom en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de helft van de knoflook 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Verhit in dezelfde pan de passata, Siciliaanse kruidenmix, zwarte balsamicoazijn, suiker en de overige knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door. Voeg wat kookvocht toe als de pastasaus te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het basilicum grof.
  • Serveer de pasta over kommen of diepe borden. Serveer alle toppings apart op tafel: de courgette, puntpaprika, garnalen, panko, mozzarella en het basilicum.
  • Laat iedereen de eigen pastabowl naar smaak maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders