Skip to main content
Parelcouscous met harissa, chorizo en witte kaas
Parelcouscous met harissa, chorizo en witte kaas

Parelcouscous met harissa, chorizo en witte kaas

met courgette, zongedroogde tomaten en sla

3.8
(106)

Harissa is een chilipasta uit de Maghreb, gemaakt van verschillende soorten chilipepers, specerijen en kruiden. De naam komt van het Arabische stamwoord harasa, wat pletten of pureren betekent.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

45 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Zongedroogde tomaten

15 gram

Harissa

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2536 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.2 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.5 g
Potassium647.3 mg
Calcium73.1 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Grote pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous (zie Tip). Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in fijne halve ringen.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de sauteerpan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom. Breng op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Verdeel de salade ernaast.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten.
  • Verkruimel de witte kaas en verdeel over de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders