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Orzo met prei

Orzo met prei

Met venkel en provolone

3.6
(616)

Bestrooi de borden op het einde met de provolone.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile
quantité

½ pièce(s)

Échalote

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Fenouil

½ pièce(s)

Poireau

85 g

Orzo

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

1 cc

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

25 g

Mini-copeaux de provolone

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

/ par portion
Calories566 kcal
Énergie (kJ)2368.1 kJ
Graisses18 g
Graisses saturées14 g
Glucides73 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines21 g
Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de venkel.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de prei in fijne ringen.

Kook de orzo.
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, prei en tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten om middelmatig vuur. Schep tussendoor om.

Voeg de orzo toe.
4

Voeg de orzo en de helft van de provolone toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige provolone.
5

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de overige provolone.

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