Danablu is een blauwe kaas die ook wel wordt gezien als de Deense variant van roquefort. Het grootste verschil is dat danablu - net als gorgonzola - wordt gemaakt van koemelk in plaats van schapenmelk. Het is daarnaast wat milder van smaak dan roquefort. In deze orzo geeft de blauwe kaas het geheel pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Champignons
½ stuk(s)
Citroen
85 gram
Orzo
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
30 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Groene pesto
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)
25 gram
Danablu
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1.5 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Veeg de champignon schoon met keukenpapier en snijd deze in kwarten. • Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
• Verhit 1/3 van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur. • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
• Meng 1 tl citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie en meng met de rucola in een kom. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan. • Bak de champignons 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de balsamicoazijn,1 el citroensap per persoon en de pesto toe.
• Meng de gebakken champignons door de orzo en verdeel over de borden. • Garneer met de danablu en de rucola salade. • Serveer met de citroenparten.